WannaCry Ransomware

Hoe beveiligt u uw netwerk tegen WannaCry Ransomware?

Het is overal in het nieuws: er is een nieuwe versie uit van het cryptolocker virus.

Reden genoeg om wat meer info te geven over uw beveiliging.

Hoe uw netwerk beveiligen?

De tijd dat een goed antiviruspakket voldoende was ligt spijtig genoeg achter ons. Wij adviseren een ‘gelaagde’ aanpak die bestaat uit volgende elementen:

Verwittig iedereen in uw organisatie om geen bijlages te openen, tenzij het niet anders kan. Moet u toch bijlages delen? Doe dit dan liefst niet via e-mail, maar bv. via onze gratis tool om bestanden te versturen. Surf enkel naar bekende sites en klik niet zomaar op links. Gebruik veilige paswoorden en een verschillend paswoord voor elke site. Gebruik eventueel een tool zoals LastPass om uw paswoorden bij te houden.

Heeft u al een firewall die is uitgerust met enterprise software of advanced security software? Dit is zeker aan te raden. Daarnaast moet deze zo veel mogelijjk dichtgetimmerd worden, zelfs al gaat dit ten kost van gebruiksgemak. Smart IT Services maakt gebruik van deze Advanced Malware Proctection technologie.

Alle pc’s en servers moeten up-to-date en gepatched zijn. Heeft u onze server- en workstationmonitoring? Dan zal dit door ons worden opgevolgd. Herstart uw pc minstens dagelijks.

Uw antiviruspakket moet up-to-date zijn en regelmatig deepscans uitvoeren. Heeft u onze managed antivirus oplossing? Deze zou, volgens onze laatste informatie, dit virus moeten herkennen. Dit komt mede door de behavior scan die er nu inzit. Vertraagt deze uw pc aanzienlijk? Contacteer ons om eventueel SSD disken te plaatsen.

Smart IT Services heeft een nieuwe mail security tool die uw mails eerst langs een extra scan engine stuurt en scant op spam en malware.

Notebooks die ook buiten het netwerk, en dus buiten de firewall, komen moeten zeker uitgerust worden met extra internet security. Dit is een nieuwe service die we aanbieden om het surfen te controleren en beperken.

Online back-up is waarschijnlijk het belangrijkste. Indien u geïnfecteerd bent, kunnen we enkel een back-up terugzetten. Het is belangrijk dat we ook terug kunnen gaan in de tijd. Hiervoor kunt u opteren om naast back-up, online archivering te nemen, zodat telkens een set data bewaard blijft. Online back-up is zowel voor servers als werkstations beschikbaar.

Nog verdere maatregelen kunnen genomen worden door zoveel mogelijk data af te schermen. Geef gebruikers enkel toegang tot de data die ze nodig hebben voor hun werk. Grotere netwerken worden best opgedeeld in segmenten, zogenaamde vlans. Het is te overwegen een whitelist op te stellen van software die op de pc’s mag staan. Indien uw pc’s in onze beheerstool zitten, kunnen wij u een lijst bezorgen van veranderingen in de geïnstalleerde software.

Onze service medewerkes zijn er om u te adviseren en de beste oplossing te adviseren voor uw bedrijf.

Send this to friend