innovaphone

innovaphone

De verschillende elementen van het innovaphone platform
innovaphone Unified Communications

De innovaphone PBX is een krachtig en doordacht VoIP telefoniesysteem voor een zakelijke omgeving.

Behalve uitgebreide IP telefonie functionaliteiten biedt de innovaphone PBX ook een perfect geïntegreerde Unified Communications oplossing, die op ieder moment en op iedere willekeurige werkplek individueel geactiveerd kan worden.

innovaphone  gateways

De innovaphone centrales zijn zeer robuust en bevatten geen harddisk, ventilator of andere bewegende onderdelen. De VoIP gateways zijn door de ruim bemeten componenten en slanke software-structuren uiterst krachtig, ook wanneer ze parallel de taak van de PBX uitvoeren. Het design van de behuizing van geborsteld staal weerspiegelt de stabiliteit van de VoIP gateways.

Er zijn 8 verschillende gateways gaande van 1 ISDN BA aansluiting tot 4 ISDN PRI aansluitingen voor 120 simultane uitgaande gesprekken over klassieke Belgacom ISDN lijnen en tot 3200 internet registraties. >>

Voor bedrijfskritische omgevingen kan een extra gateway in stand-by geplaatst worden, deze neemt over als de eerste defect zou gaan. In een multisite omgeving kan er met een master/slave configuratie gewerkt worden, zodat een centrale op een tweede locatie overneemt als deze op de eerste locatie faalt.

De innovaphone centrale bestaat ook als virtueel appliance die in een VMware omgeving draait.

De innovaphone gateways kunnen ook ingezet worden als Microsoft Lync gateways.

PC Center installeert reeds 6 jaar innovaphone centrales. Deze draaien allemaal nog steeds 24 uur op 24 zonder dat deze moeten herstart worden. Via upgrades kunnen deze allemaal ook de nieuwste functies aan.

Licenties

Via licenties zijn de innovaphone centrales quasi onbeperkt uitbreidbaar.

Er zijn enerzijds licenties om de ISDN gateways te  activeren, deze zijn niet nodig bij een volledige SIP oplossing, anderzijds zijn er licenties om de interne telefoons te laten registreren. Verder zijn er licenties voor voicemail,  Unified Communications, video, fax en software phones.

Softwareplatform

Het innovaphone softwareplatform is een voor geconfigureerde VMware virtuele machine die toelaat extra functionaliteit toe te voegen.

Wilt u weten hoeveel telefoons u krijgt per dag, hoe lang het duurt voor uw medewerkers opnemen of hoeveel telefoons u mist doordat er vroegtijdig ingehaakt wordt, dan hebt u reporting nodig.>>

Op dit linux platform draait ook de fax connector en de MS Exchange connector. Deze laatste geeft u de mogelijkheid uw aanwezigheidsstatus uit uw Outlook agenda uit te lezen en op de telefoons te laten zien.

Telefoons

Hoewel de centrale alle VoIP standaarden volgt en dus met quasi alle SIP telefoons kan werken, gaat onze voorkeur naar de innovaphone telefoons omwille van de functionaliteit en de snelheid om deze te installeren. >> 

De meest populaire telefoon is de IP222. >>

Voor draadloze telefoons kan er geopteerd worden voor de innovaphone DECT of VoWiFi telefoons of voor de goedkopere Gigaset telefoons.

Het is ook mogelijk om met een softphone op PC of smartphone te bellen al of niet in combinatie met een headset bv. van Jabra.

Unified Communications

De innovaphone oplossing is volledig klaar voor Unified Communications: het samenbrengen van spraak, video, instant messenging, presence informatie en desktop sharing. >>

Een Nederlandstalige handleiding vindt u hier.

Koppeling met ERP en CRM

Via odbc, txt of csv kan u gegevens importeren in een database (LDAP directory) en deze koppelen met uw innovaphone telefooncentrale. >>

Send this to friend