Smart Managed Services

Smart Managed Services

Wij nemen de zorgen van uw IT over

De onderdelen van onze managed services

Asset tracking en inventory

De basis van een goed beheerd IT park is inventarisatie.

We inventariseren uw hard- en software en controleren of er eventueel wijzigingen zijn.

2 voorbeelden van de voordelen hiervan:

–  Bij een probleem met een werkpost zien we direct het serienummer en kunnen we controleren of deze bij de vendor nog onder garantie is.

–  Microsoft is in 2014 gestopt met de support op Windows XP, wij zien direct welke PC’s bij welke klanten nog onder XP draaien.

Monitoring en reporting

Via monitoring van servers en werkposten worden problemen al vroeg gedetecteerd en kan er proactief ingegrepen worden. Zo worden dagelijks de back-ups gecontroleerd.

Mail en SMS alerts zijn mogelijk, bijvoorbeeld als de connectie met internet wegvalt. Onze servicemedewerkers zijn zo op de hoogte van problemen zodra ze zich voordoen.

Wekelijks sturen we een overzichtelijk rapport per mail,  maandelijks bezorgen we een overzicht van de uptime van uw server. Hierop kan u b.v. zien hoe de data op uw server groeit en of er zich problemen hebben voorgedaan. Deze rapporten zijn een goed hulpmiddel voor uw ISO kwaliteitssysteem.

Wij streven naar meer dan 99% uptime voor uw servers.

Managed (online) back-up

We starten met het opstellen van een back-up plan. Dit bestaat uit meerdere elementen.

Lokale back-up naar USB of NAS
Dit zorgt er voor dat snel data terug kan gezet worden.

Disaster recovery
Wij kunnen een replicatie opzetten naar een back-up server. Bij een disaster bent u zonder downtime direct weer aan het werk.

Online back-up
Door een back-up in de cloud kunnen back-up niet verloren gaan en bent u absoluut veilig.

Al deze onderdelen worden door ons opgevolgd en gemonitord.

Patch management

Via patch management zijn uw systemen steeds up to date en worden de veiligheidsgaten niet alleen in het operating system, maar ook in de applicaties van de belangrijkste softwareleveranciers  gedicht. Dit maakt uw systemen minder kwetsbaar.

Managed antivirus

Met onze managed antivirus hoeft u zich geen zorgen te maken of uw antivirus nog wel up to date is. Wij zien wanneer een werkpost laatst gescand is, of er bedreigingen zijn en of er bestanden in quarantaine zijn geplaatst.

Managed mail protection

Werkt u met een eigen mail server, met Microsoft 365, of met Google mail?
Het accountmanagement en/of het tegengaan van spam kan vanuit het centrale dashboard beheerd worden. Deze extra beveiligingslaag over uw mail verkeer, is een belangrijk element in de strijd tegen nieuwe virussen en malware.

Monitoring web access

Als u niet wenst dat uw medewerkers tijdens de werkuren op facebook zitten, hun aandelen checken of naar adult sites surfen en/of als u controle wil hebben over het gebruik van de bandbreedte, dan is dit een oplossing voor u. We kunnen van op afstand de toegang tot bepaalde sites beperken of blokkeren.

Remote control

Vanuit ons beheerspanel kunnen we, mits u de toestemming geeft, met één klik uw werkpost of server van op afstand overnemen zodat we snel een diagnose kunnen stellen en een oplossing bieden zonder ter plaatse te moeten komen.

System tray application

Door de system tray application wordt er een icoontje onderaan op uw desktop geplaatst die een directe link geeft om een mail te sturen naar onze helpdesk, met de mogelijkheid om een screenshot bij te voegen.

Send this to friend